Samsung mai strică un telefon cu update-ul de Android Oreo

de: Alexandru Puiu
31 05. 2018

După ce și-au făcut un obicei din a întârzia foarte mult actualizările de firmware pentru terminalele din portofoliu, cei de la Samsung nu-și testează suficient update-urile înainte de a le livra publicului larg.

Dacă ai în vedere doar fragmentarea platformei Android facilitată de Samsung și ineficiența gigantului de a livra actualizări în timp util, este surprinzător faptul că reușește să ocupe în continuare prima poziție în clasamentul producătorilor de mobile de pe mapamond. Cea mai recentă greșeală are legătură cu update-ul de Android Oreo pentru Galaxy A3 (2017).

În urmă cu câteva săptămâni, detaliam modul fascinant în care sud coreenii au lansat un update defectuos pentru Galaxy S7. Foarte mulți posesori ai respectivelor telefoane de top de acum doi ani s-au trezit că nu-și mai pot folosi dispozitivul după ce Samsung le-a făcut ”favoarea” de a le livra Oreo. Atunci, compania asiatică a întrerupt procesul de propagare al update-ului până când problema a fost remediată. Android 8.1 este departe de a fi nou, iar versiunea finală de Android P este surprinzător de aproape. Din păcate, dacă ești utilizator de Samsung Galaxy A3 (2017), nu te vei bucura nici de unul și nici de altul.

”Noaptea trecută, telefonul meu s-a actualizat cu Android 8 Oreo. Astăzi, a devenit inutilizabil. Continuă să se restarteze, din nou și din nou. Bateria s-a consumat în mai puțin de 4 ore. Se blochează constant. L-am adus la parametrii din fabrică pentru a verifica dacă problema este cauzată de una dintre aplicațiile mele, dar nu. Chiar și după aceea, problemele au continuat să fie acolo. Oreo mi-a stricat telefonul. L-am cumpărat în urmă cu mai puțin de un an.” Un număr mare de utilizatori ai aparatului mainstream de la Samsung au început să se plângă de situația neplăcută pe forumurile oficiale ale companiei. Momentan, nu există niciun comunicat oficial pe marginea subiectului, dar un moderator de la Samsung a început să strângă informații despre situația neplăcută. Cel mai probabil, se va întrerupe în scurt timp livrarea update-ului.